Нападателят на Барселона Луис Суарес коментира прословутата дузпа срещу Селта от миналия сезон в Ла Лига. Тогава Лео Меси бе застанал зад топката от бялата точка, но вместо директен удар последва комбинация между него и уругваеца, който се разписа за 4:1. Това разиграване породи множество полемики, а месеци след това Суарес сподели как е станало всичко.

„На тренировка бях гледал Лео и Неймар, който упражняваха това отиграване. Искаха да го направят в един момент. Аз бях там и съм ги гледал. Когато се получи тази ситуация в мача, аз видях, че Неймар бе застанал отляво на Меси, аз от другата страна. Той тръгна да бие, аз се затичах и вкарах. След това Неймар ми казваше на шега, че съм кучи син и че съм му откраднал гола. Сега много се забавляваме като се сетим“, разкрива Суарес.

Припомняме, че някои футболни специалисти изразиха мнение, че дузпата не е редовна, защото при досега на Меси с топката Суарес се намира в очертанията на дъгата, което е в нарушение на правилата.

Имаше и коментари, че подобно изпълнение не е позволено, а наставникът на каталунците Луис Енрике отговори така след мача: „Изпълнението е позволено от правилника. Освен да печелим трофеи, се опитваме и да се забавляваме на терена“.