Нападателят на Барселона Луис Суарес категорично отрече да е расист и допълни, че подобни твърдения по негов адрес го натъжават. Уругваецът се върна към неприятния инцидент с Патрис Евра през 2011-а година. Припомняме, че тогава бившият играч на Ливърпул бе наказан за 8 мача, заради обвинението, че е нарекъл тогавашния играч на Манчестър Юнайтед „негър“.

„Не съм расист. Всеки път, когато се каже такова нещо по мой адрес се натъжавам и се ядосвам. Истината е, че той започна дискусията с мен на испански и помня, че ме нарече южноамериканец, но след това не можах да разбера. Евра дойде на корнера и ме пита защо съм го ударил, нещо съвсем лицемерно. Не съм използвал думата негър, в смисъла, който има на английски. Очевидно е, че не съм бил любезен и вежлив с него. На испански обаче тази дума има съвсем различен смисъл. Нещо като човече. Жена ми често се обръща към мен така. А баба ми го прави постоянно“, обясни детайлно Суарес.

„Никога не съм искал извинение на Евра. Не виждам защо да го правя. Не съм направил нищо лошо. Ако го видя, нямам, проблем с това да го поздравя и да му подам ръка“, допълни Суарес.