От началото на сезона Луис Суарес е приел ролята на несменяем титуляр в Барселона. Старши треньорът Луис Енрике не си е позволил да смени нито веднъж уругвайския футболист.

Барселона е изиграл 44 мача до този момент през кампанията, а Суарес е взел участие в 39 от тях.

В петте двубоя, в които Суарес не е играл – в три от тях той не попадна в групата на каталунците (и трите мача бяха за Купата на Краля срещу Вияновенсе, Еспаньол и Валенсия), а в другите два остана на резервната скамейка и не се появи в игра (срещу Леванте и отново срещу Вияновенсе за Купата на Крал).

Последният път, когато Луис Енрике е сменил Луис Суарес е във финала за Шампионската лига в Берлин. Той бе сменен в 93-та минута от Педро Родригес.

Оттогава той е несменяем титуляр в 39 мача и срещу Райо Валекано може да запише своя 40-ти мач, в който играе пълни 90 минути.

За сравнение Неймар бе сменен в 87-та минута на мача от втория кръг в Ла Лига, а също така и на Световното клубно първенство в Япония.

Лионел Меси бе сменен в 10-та минута на мача срещу Лас Палмас, когато получи контузия в глезена. Аржентинецът бе сменен на полувремето и в мача срещу Атлетик Билбао, тъй като имаше опасения за усложняването на неговата травма.

Луис Суарес до този момент е записал 3570 минути игрово време, с което подобри постижението си от миналия сезон, когато взе участие в 3532 минути.

Суарес е и водещият голмайстор в Ла Лига с 25 отбелязани попадения.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS