Валенсия продължава да се мъчи в Ла Лига. През този сезон момчетта на Марселино така и не успяха да напипат ваксата за успехи и след 18 изиграни мача остават 11-ти с 22 точки.

Тазгодишният участник в Шампионската лига е тимът с най-много равенства в испанския шампионат - 10, при 4 победи и 4 загуби. Любопитно е, че тимът има втората най-силна защита (16 гола), но и 2-ата най-слаба атака (16 гола, заедно с тимовете на Атлетик Билбао, Леганес и Валядолид).

В последния кръг Валенсия допусна обрат от 1:0 до 2:1 от високо летящия Алавес. Последният път, в който тимът не допусна попадение пък бе при победата с 3:0 на Валядолид. След това в следващите 5 двубоя са допуснати голове - загуба с 0:3 от Реал Мадрид, равенства със Севиля (1:1) и Ейбар (1:1), победа над Уеска (2:1) и поражението от Алавес.

Валенсия на Марселино просто не успява да надгради над представянето си отпреди година, когото завърши с третата най-силна атака (след Реал и Барса), а играчи като Родриго Морено (16 гола), Гонсало Гедеш (9 асистенции) и Дани Парехо (7 асистенции) направиха един от най-силните сезони в кариерите си.