Българската легенда Христо Стоичков продължава да е духовит и изобретателен в язвителните коментари по адрес на най-омразния му отбор - Реал Мадрид. Бившата звезда на Барселона нееднократно е обявявал, че "белите" са му най-неприятният тим и затова сега не пропусна да ги уязви за застигналата ги "суша" откъм трофеи в Примера дивисион. 

За последните седем години "кралския" клуб има само една титла на Испания, а за този период каталунците имат вече пет. И затова Камата пусна своите хапливи коментари. 

"За толкова време, през което те са на сухо, аз сигурно щях да спечеля повече титли от тях със състав само от ветерани. Феновете на Реал сега ги интересува повече Евролигата, че поне там печелят."

"Във футбола финалите ги гледат само по телевизията напоследък и затова сега са се съсредоточили върху баскетбола", сподели Стоичков в свое интервю пред агенция ЕФЕ. 

Той за пореден път се изказа ласкаво и в подкрепа на провинция Каталуния, която миналата година искаше да се проведе референдум за независимост от Испания. Столица на тази област е именно Барселона.

"Навремето, когато играех за България, на всеки мач бях с гривна с цветовете на Каталуния. Никой не ми е плащал за това, аз винаги съм бил независим. Защо аз да трябва да завися от някого? И все пак, световната титла беше спечелена не от Каталуния, а от Испания. Аз съм горд от момчетата, защото печелеха и с екипа на Барса, и с този на Испания", завърши Стоичков.