Българският треньор на Селта Христо Стоичков постигна победа в „българското дерби” на 37-ия кръг в испанската Примера Дивисион. На стадион „Висенте Калдерон” „галасийците” се наложиха с 3:2 над Атлетико Мадрид на Мартин Петров.

Българският национал започна титуляр и остана на терена до края на срещата. Крилото на „дюшекчиите” асистира за втория гол на домакините. В 71-та минута Петров центрира технично във вратарското поле на гостите, а Макси Родригес прати топката със силен шут в мрежата на Пинто.

Двубоят в испанската столица започна с изравни сили, като през първата част двата тима си размениха по един гол. Аржентинският полузащитник откри резултата за Атлетико в 28-та минута. Но само три след това Байано изравни от дузпа за тима на бившия национален селекционер на България.

През втората част се разигра истински голов трилър. Само три минути след почивката Яго прати с глава кълбото в мрежата на столичани след центриране от корнер на Нене.

Байано реализира втория си гол в 68-та минута. В 71-та обаче Родригес намали преднината на Селта и оформи крайното 2:3. Две минути преди последния съдийски сигнал Петров получи жълт картон.

С днешния си успех тимът на Стоичков запази шансове за оцеляване в първата дивизия на Испания, като заема 18-то място с актив от 36 точки. Атлетико Мадрид е на седма позиция с 57 точки.

 

Крайни резултати от 37-ия кръгв Испания:

Барселона - Еспаньол 2:2

Сарагоса - Реал Мадрид 2:2

Леванте – Валенсия 4:2

Майорка – Севиля 0:0

Реал Бетис – Осасуна 0:5

Реал Сосиедад – Расинг Сантандер 0:0

Виляреал – Атлетик Билбао 3:1