Легендата на българския футбол и на Барселона Христо Стоичков заяви, че Лионел Меси напълно е заслужил „Златната обувка“ с изявите си в Барселона. Камата, който връчи отличието на дребничкия аржентинец, коментира и травмата на играча, като заяви, че именно тя ще го направи по-силен.

„Меси заслужава тази награда и това е нещото, което аз искам да му кажа. Това да отбележи толкова голове, е лесно за него. Той е играч на световно ниво, като разбира се отчитаме и работата, която вършат и останалите играчи, на спортно-техническия щаб. Контузията, от която Меси страда сега, вярвам, че ще го направи по-силен, все пак във вените му тече здрава аржентинска кръв. Той има воля и му желая да спечели Шампионската лига с Барса“, започна Стоичков.

„Познавам Меси от малък, както и голяма част от звездите на Барселона. Той беше едно малко момче с дълга коса, което никак не бе привикнало на студа. А сега и той, и всички останали момчета, пишат историята на Барселона“, каза още Стоичков.

„Познавам само двама толкова млади и талантливи играчи – Меси и Боян Къркич. Но Меси е играч, който бележи цяла епоха, прави наистина фантастични неща. Меси ми изглежда щастлив“, завърши Камата.

Речта на Стоичков бе съпроводена от много емоционални, но и комични моменти.