Българската футболна легенда Христо Стоичков заяви, че ако Барселона спечели Ел Класико, ще държи титлата в ръцете си.

Стоичков и екипът му бяха на гости на треньора на Атлетико Мадрид Диего Симеоне.

„Резултатът, с който Барселона спечели срещу Манчестър Сити бе малък. Много ми хареса играта на целия отбор. Барселона почти не се затрудни срещу един класен отбор. Останах почти без глас след отиграванията на Меси. Не съм изненадан от това, че Гуардиола се радваше толкова много“, сподели Стоичков.

„Мен какво ме интересува Реал Мадрид? Ел Класико? Това са поредните три точки за Барселона. Ако Барселона спечели този мач, ще държи титлата в ръцете си. Ако Барселона играе, както срещу Манчестър Сити, Реал Мадрид ще страда много“, добави Камата.

„Без никакво съмнение Симеоне е между десетте най-добри треньори в света. Той върши невероятна работа. Диего е един войник, който не се предава никога. Никога не се признава за победен.“

„Радвам се за него, защото е боец и го предаде на играчите си. Той е от хората, които знаят как да помогнат на по-младите и това го прави много ценен. Атлетико е пример за скромен, но много обединен колектив. Нямат суперзвезди, но постигат успехи. Това не става от днес за утре."

„Ако искаш да спечелиш Шампионската лига, трябва да можеш да победиш всеки един отбор. Ако имаш претенциите да си най-добрият отбор, трябва да играеш с авторитет. Ако искаш да не се изправиш срещу някой съперник, ти губиш авторитет и престиж“, каза още Христо Стоичков.