Европейската комисия (ЕК) и Барселона дадоха старта на партньорството „Quit Smoking with Barça“ (Откажете цигарите с Барса) (quitsmokingwithbarca.eu). То ще обедини успеха на кампанията на Европейската комисия „Екс-пушачите са неудържими“ и подкрепата на милионите фенове на Барса, за да помогне на 28 милиона пушачи в Европа да се отърват от навика си завинаги.

„Quit Smoking with Barça“ предлага на привържениците на Барса, футбола и спорта изобщо, персонализирана програма за здравно обучение с ежедневни полезни съвети за отказване на цигарите и директно насърчаване от името на самия клуб.

На снимката: Президентът на Барселона Сандро Росей, европейският комисар по здравеопазване и защита на потребителите Джон Дали и д-р Жорди Монес, директор, отговарящ за медицината на Барселона.

Спри да пушиш с Барселона

„Чрез това сътрудничество ние ще се стремим да помогнем на привържениците на футбола в Европа да си възвърнат контрола над здравето и живота си, като ги насърчаваме да бъдат така пристрастени към здравето си, както са пристрастени към „красивата игра“, заяви председателят на Барселона, Сандро Росей, в речта си при обявяването на старта на инициативата в централата на Европейската комисия в Брюксел. „Ние се гордеем, че сме тук днес и че работим рамо до рамо с Европейската комисия за подобряване на здравето на нашите привърженици и на всички футболни фенове. Ние в Барса твърдо вярваме в нашето мото „повече от клуб“ и популяризираме ценностите на уважение, здраве и социална ангажираност. Нашите фенове и членове ни оказват своята безусловна подкрепа и преданост вече 113 години и е наш дълг да се грижим за най-важното им притежание - тяхното здраве.“