Спортинг Хихон продължава с отличното начало на сезона в Примера дивисион, след като спечели с 2:1 домакинството си на Леганес от третия кръг на първенството.

Спортинг поведе в 17-та минута, когато Дуйе Чоп взаимодейства отлично с Начо Касес, който не пропусна да се разпише.

Леганес можеше да изравни резултата в 31-та минута, когато Давид Тимор центрира в наказателното поле на Спортинг, след което Мигел Гереро стреля с глава, но в аут.

Давид Тимор извърши нарушение в наказателното поле на Леганес и съдията свири дузпа за Спортинг в 41-та минута. Наказателният удар бе реализиран от Дуйе Чоп в 43-та минута.

Леганес се опита да намали пасива си в 55-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Спортинг, Мигел Гереро стреля с глава, но неточно в аут.

Леганес върна едно попадение в 58-та минута, когато Омар Рамос подаде към Диего Рико, който отблизо вкара топката във вратата на Куеяр.

Леганес можеше да изравни резултата в 90-та минута, когато Мамаду Коне бе изведен на отлична позиция, но не успя да намери очертанията на вратата на Спортинг.

В добавеното време на срещата се откри нова възможност пред Коне, който отблизо не успя да вкара, а прати топката над напречната греда.

След този успех Спортинг Хихон събра актив от 7 точки, докато Леганес е с 4 точки.