Наставникът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо счита себе си за успял треньор и се надява да може да погледне към кариерата си с гордост, след като се откаже от професията.

49-годишният португалец, който си спечели прякора „Специалния“, докато водеше Челси, може да се похвали с уникалното постижение от спечелени национални титли в три различни първенства на Стария континент, както и с два успеха в Шампионската лига с два различни отбора.

„Да говориш за себе си никога не е лесно, защото постоянно рискуваш хората да помислят, че си самомнителен“, каза Моуриньо. „Но според това, което съм постигнал дотук, аз се считам – в много прагматичен план – за велик треньор.“

„След 20-ина години ще се намирам, според собственото си виждане, във финалната права на моята кариера. Искам да приключа на най-високо ниво, когато съм на 65 или 70 години, и единствено се надявам да бъда горд от постигнатото“, добави треньорът на „белия балет“.

„Футболът ще продължи да бъде част от моя живот до деня, в който се откажа. Тогава той ще е свършен за мен. Няма да бъда един от онези хора, които се отказват като играчи или треньори, но не могат да живеят спокойно след това“, добави португалския спец.