Треньорът на Реал Мадрид Жозе Моуриньо опита да минимизира ролята си в успехите на клуба през последните две години, като заяви, че той е никой в историята на „белия балет“.

Откакто пое тима преди два сезона португалецът първо спечели Купата на Испания, а през миналия сезон стигна до първото място в Ла Лига и полуфинал в Шампионската лига. Настоящата кампания на „лос бланкос“ също започна с трофей, като големият съперник Барселона преклони глава на „Сантяго Бернабеу“ в битката за Суперкупата на страната.

Това обаче далеч не изглежда достатъчно на Моуриньо. „Аз съм никой в историята на Реал Мадрид. Дойдох едва преди няколко години и направих твърде малко“, каза той.

„Но като треньор съм длъжен да остана – без значение, че не съм роден като фен на Реал за разлика от милиони хора – защото привържениците го искат. Те желаят отдаденост, те искат по-високо качество на игра. Миналата година го показахме, тази година ще го покажем“, добави Моуриньо.

„Самоуважението на отбора бе спаднало и имаше много съмнения – вътре в отбора и в треньора, но е много трудно да играем по-добре от това, което показахме миналата година. Това бе страхотно раздаване от отбора, от всички, без изключения. Това е Реал Мадрид – може и да загубиш, но трябва да се бориш до края“, завърши Моуриньо.