Мениджърът на Челси Жозе Моуриьно призна качествата на Арсенал, заявявайки, че „артилеристите“ заслужават да бъдат в челото на класирането. Все пак, в типичния си стил, португалецът напомни на Арсен Венгер и компания, че титлата във Висшата лига ще се реши през май.

Арсенал в на върха в таблицата с 34 точки, а тимът от „Стамфорд Бридж“ в 2-и с 30 пункта.

„Арсенал е лидер, защото играчите на Арсен Венегр се справят най-добре досега и допускат най-малко грешки“, започна Моу. „В този ред на мисли, „топчиите“ заслужават да водят в класирането. Но...нека да отбележим, че шампионът се решава през май, а не пред декември“.

Колкото до собствените си методи на работа, Щастливия сподели: „Не обичам да давам на играчите ми почивен ден преди мач в Шампионската лига, но примерно тази седмица, ще ги освободя от занимания в неделя. За мене важно момчетата ми да са отпочинали както физически, така и психически. Това е не по-малко важно“.

Припомняме, че „сините“ от Лондон излизат в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига в сряда срещу Стяуа Букорещ. В класирането Челси е лидер в своята група Е с 9 точки.