Реал Сосиедад спечели с 1:0 баското дерби с Атлетик, при това на стадиона в Билбао пред 47 603 зрители в 25-ия кръг на Примера дивисион.

Това е четвъртата поредна шампионатна победа за тима от Сан Себастиян и трети мач без допуснат гол.

Единствения и победен гол за Реал Сосиедад вкара в 17-ата минута Жонатас, с което донесе трите точки на сметката на гостите. С това Сосиедад се прилепи плътно зад местния си съперник, като има 33 точки срещу 35 за Атлетик. Двата отбора са съответно осми и девети в класирането.

Продължава и възходът на Валенсия, който пък записа трети победен мач във всички турнири. Сега тимът на Гари Невил спечели като гост на Гранада с 2:1, след като преди това надви Еспаньол за първенство със същия резултат и разгроми с 6:0 Рапид Виена в Лига Европа.

Така английският наставник на „прилепите“ Гари Невил започна да изважда отбора от дупката, в която бе попаднал и сега Валенсия е 11-и с31 точки. Гранада пък е последен с 20 точки.

Дани Парехо в 55-ата и Санти Мина в добавеното време вкараха двата гола за гостите от Валенсия, а след това Мендес записа почетен гол за Гранада.