Отборът на Реал Сосиедад постигна драматична победа с 2:1 като гост на Гранада в последен двубой от 12-тия кръг на испанската Ла Лига. И двете попадения за "баските" отбеляза нападателя Порту, докато за домакините точен беше Алваро Вадийо. 

Двубоят започна по отличен начин за гостите. Още в 21-та минута Микел Оярзабал отне топката в средата на терена и пусна чудесен пас към Порту на границата на наказателното поле. Испанецът пое добре с първото си докосване и след това намери близкия ъгъл на вратата на Гранада със силен шут по земя. 

В 36-та минута все пак сензацията на сезона в Испания до момента намери път обратно в мача и изравни. Алваро Вадийо се нае да изпълни свободен удар от около 30 метра и отбеляза, след не особено добра намеса на Алекс Ремиро под рамката на вратата на Сосиедад. 

Двубоят вървеше към логично равенство, преди в 90-та минута да се случи неочакваното. След бърза контратака на Реал Сосиедад Аднан Янузай намери Порту в коридор зад защитата и той предодоля стража на домакините Руй Силва, за да хвърли гостуващите привърженици в екстаз.

След тази победа Реал Сосиедад излиза на третото място, с равен брой точки с лидерите от Барселона и Реал Мадрид - 22. Гранада, от своя страна, остава на 6-та позиция с актив от 20 пункта след 12 мача.