Отборът на Реал Сосиедад излезе на второ място във временното класиране на Ла Лига, след като завоюва 4 победа за кампанията. В 6-ия кръг момчетата на Иманол Алгуасил удариха тежко Алавес с 3:0 на своя „Аноета”.

И трите гола паднаха още до почивката, а след нея срещата определено се доиграваше. Този факт не попречи на разочарованите гости да завършат двубоя в числено намален състав, след като опитният Ману Гарсия беше изгонен в края.

В центъра на вниманието отново беше звездата на баските Микел Ояарсабал. Испанският национал отбеляза две попадения и записа асистенция за гола на бразилския таран Уилиан Жозе.

22-годишният Оярсабал откри резултата след 19 минути игра и отлична работа от Мартин Йодегаард. Преотстъпеният от Реал Мадрид норвежец красиво елиминира един от халфовете на Алавес, а след това с впечатляващ диагонален пас по тревата разсече защитата на съперника, за да изведе Оярсабал съвсем сам срещу вратаря отляво. За аса на Сосиедад беше лесно да завърши с елегантен удар – 1:0.

В 32-ата минута домакините отправиха още по-ясно посланието си. Оярсабал на пръв поглед изглеждаше затворен по левия фланг, но намери начин да центрира към зоната пред вратарското поле. Там Жозе беше изпуснат и нанесе мощен изстрел с глава – 2:0.

Точката на спора дойде в 41-ата минута, когато Порту напредна отдясно и опита центриране, което срещна ръката на Адриан Марин в наказателното поле. Реферът посочи бялата точка и Оярсабал беше безупречен с левачката от 11-те метра – 3:0.

След паузата Реал продължи да мачка своя опонент, но други голове не паднаха. Това важеше и в 85-ата минута, когато Гарсия задържа противник в наказателното поле и получи втори жълт, съответно червен картон. От бялата точка обаче Порту се провали, а вратарят Фернандо Пачеко плонжира вдясно, за да закове топката пред голлинията си.

С тези три точки Реал Сосиедад събра 13 точки, колкото има третият Атлетико Мадрид, ала столичани имат по-лоша голова разлика. Лидер е Реал Мадрид с 14 точки. Алавес, от своя страна, на този етап няма нищо общо с приятната изненада, която представляваше през миналия сезон. Тимът заема 17-ото място с едва 5 точки и се намира в серия от 3 последователни поражения.