Футболистът на Барселона Алекс Сонг бе категоричен, че съотборникът му Лионел Меси е най-добрият футболист. Дошлият през лятото играч от Арсенал добави още, че Сеск Фабрегас му е като брат.

„Не е лесно да си титуляр, все пак се играят доста мачове. Аз трябва да съм готов във всеки един момент, за да вляза в игра“, коментира собствения си статут в отбора Сонг.

„Бускетс е един от най-добрите на този пост. Много съм щастлив, че мога да тренирам с него. Знам, че когато работиш ден след ден с най-добрите, това е добре за теб и израстваш много в професията си“, каза още Сонг.

„Щастлив съм, че съм в Барселона. Тук всички ми помагат много. Едва ли пак ще имам такъв шанс, да попадна в най-добрия клуб и да играя с най-добрите футболисти в света“, продължи играчът.

„Познавам се с Фабрегас от много време. Той ми е като брат, помага ми и ме ръководи“, сподели Сонг за приятелските си отношения в Сеск Фабрегас.

Що се касае до друг негов съотборник в каталунския гранд, Лионел Меси, Сонг обяви: „Той е най-добрият състезател в света. Той може да играе, в който тим пожелае. Меси е работлив е и победител. Горд съм, че съм имал шанса да играя срещу него и заедно с него“.