В доста притеснително положение изпадна ръководството на Валенсия, след като разбра, че два клуба са готови да платят сумата по освобождаващата клауза в договора на Роберто Солдадо.

На няколко пъти босовете и самият играч изразиха желание да продължат взаимоотношенията си, като бившият играч на Реал Мадрид ще бъде една от фигурите, около които „лос че“ ще гради състава си за новия сезон.

Преди дни обаче президентът на тима Амадео Салво е научил, че нападателят вече размишлява над официални предложения от други клубове. Към момента преговори няма поради причината, че Валенсия отказва да продаде играча си, като се позовава на въпросните 30 милиона евро, залегнали в контракта му.

Към момента се знае за поне две оферти, постъпили в офиса на „прилепите“ и възлизащи на около 22-24 милиона евро. Тревожните новини за Салво са, че всеки от неназованите отбори е склонен да повиши първоначалното си напрежение, което може да нанесе тежък удар както по плановете на клуба, така и върху имиджа на неговия президент.