Старши треньорът на Барселона Тито Виланова бе категоричен, че има сили да продължи начело на каталунския гранд и през следващия сезон. Специалистът даде първа пресконференция за представителите на медиите след завръщането си от САЩ. В страната на неограничените възможности наставникът се подложи на лечение от рак.

„Добър ден на всички, благодаря за това, че сте тук“, започна Виланова, който бе посрещнат с бурни аплодисменти. „Чувствам се добре, след всичко, което преживях. Всеки ден се усещам по-добре и по-силен. Разбира се, има някои последващи ефекти. Имам огромно желание да бъда до отбора и тук, при вас“.

СНИМКИ: Виланова: Имам сили да продължа и следващия сезон

източник: Reuters

„През целия период на моето лечение, разстоянието бе нещото, което най-много ми пречеше. Ако можеше да извърша тези процедури в Лондон, Париж или в Барселона, щеше да е друго. В Ню Йорк и часовата разлика си оказваше влияние“, обясни още треньорът.

СНИМКИ: Виланова: Имам сили да продължа и следващия сезон

източник: Reuters

„Имам огромното желание да продължа и през следващия сезон. Чувствам се силен. Всеки път се чувствам по-добре сред играчите си. Никога не съм мислел да ги изоставя. Не съм усещал напрежение начело на тима. Разговарял съм с лекарите и те ме увериха, че няма проблем да работя“, завърши Виланова.