Един истински колос в световния футбол напусна отбора на сърцето си - Реал Мадрид. Дългогодишният ас на „балета” Раул Гонсалес Бланко даде последната си пресконференция на „Сантиаго Бернабеу”.

„Напускам, защото дойде моментът да го направя. Доста години прекарах тук, а вече съм на 33 години. В отбора е пълно с млади момчета, които притежават невероятни качества. Тръгвам си, но това не е сбогуване, а просто си казваме довиждане. Не знам дали ще се стигне до сблъсък между мен и Реал Мадрид в Шампионската лига. Ако се стигне до такава ситуация, много трудно ще изляза с екипа на друг отбор срещу Реал Мадрид на „Бернабеу”, призна Раул Гонсалес Бланко.

Митичната „седмица” на Реал Мадрид допълни, че присъствието му в този клуб е една сбъдната мечта.

„Разбира се, че говорих с Моуриньо. Той е много голям треньор и аз го харесвам много. Това е решение, което обмислях дълго с моето семейство”, отговори дипломатично Раул за отношенията му с новия наставник на Реал Мадрид Жозе Моуриньо.

„Критиките през годините ми помогнаха много. Те ме направиха по-добър. Не съм имал проблем с никой и това ме кара да бъда горд и щастлив”, завърши испанският нападател, който ще играе в Шалке 04.

Раул счупи доста рекорди с бялата фланелка. За Реал той изигра уникалните 741 мача и 323 попадения. Той държи първото място по голове за Реал в първенството. Най-добрият голмайстор е в Шампионската лига и националния отбор на Испания. Раул е след Субисарета по мачове в испанското първенство.