Реал Мадрид тръгна с издънка срещу новака Спортинг Хихон в новия сезон на Примера дивисион. Звездите на Реал не успяха да победят домакините от Хихон, които удържаха 0:0 в двубоя от първия кръг.

Реал Мадрид на няколко пъти бе близо до попадение, но така и не можа да поведе в резултата, а новият треньор на „белия балет“ Рафаел Бенитес не успя да отбележи с победа завръщането си начело на отбора. Любопитен момент е, че Бенитес остави Хамес Родригес на пейката и го пусна в игра като смяна в 56-ата минута.

Гарет Бейл можеше да открие още 12-ата минута, но ударът му не бе достатъчно прецизен и топката мина покрай лявата греда. В 26-ата Иско стреля опасно от границата на наказателното поле, но отново Реал нямаше шанс да поведе.

Минути по-късно Кристиано Роналдо на свой ред пропиля добра възможост за гол. Стражът на домакините от Спортинг Хихон Иван Куейяр демонстрира отлични умения и запази вратата си суха.

Новак спъна Реал Мадрид на старта в Примера

източник: Gulliver/GettyImages

Мисълта за попадение не бе чужда и на Спортинг Хихон, като в 36-ата минута Антонио Санабриа опита удар с глава, но не успя да реализира.

След почивката пък Карлос Кармона пропусна чудесна възможност, след като стреля с глава встрани от лявата греда на вратата пазена от Кейлор Навас.

Пак Кристиано Роналдо излезе на преден план в 67-ата минута. Звездата на гостите получи в наказателното поле и отправи опасен удар с глава, но вдясно от вратата.

Реал на два пъти бе близо до попадение в 78-ата и 84-ата минута. Първо Кристиано Роналдо се освободи добре и наказателното поле и стреля към центъра на вратата, но стражът на домакините спаси. В 84-ата Роналдо пропусна нова възможност, но Иван Куейяр отново спря звездата на „белия балет“.

Новак спъна Реал Мадрид на старта в Примера

източник: Gulliver/GettyImages

Натискът на гостите продължи и минута по-късно Лука Модрич излезе в удобна позиция. Хърватинът обаче стреля встрани от лявата греда на Спортинг Хихон.

В самия край на двубоя пак Кристиано Роналдо можеше да донесе успеха, но стреля лошо с глава от точкана на дузпата и топката мина високо над гредата.

В следващия кръг Реал е домакин на Бетис, а Хихон гостува на Реал Сосиедад.