Сблъсъкът между октоподите, кандидатстващи за наследници на титулувания си предшественик Паул, бе проведен днес в аквариума в град Малага, съобщи „Ас“. Целта пред тях е да познаят кой ще спечели в първото дерби между Реал и Барса.

По-дребничкото мекотело Иниеста, изненадващо с оглед на името си, се насочило към кутията с емблемата на Реал и изяло любимите си сардини, поставени там. Така „каталунецът“ сред октоподите предрече успех за вечния враг от Мадрид.

За разлика от него, гигантският му събрат от Тихия океан, носещ малкото име на вратаря на „Белия балет“ - Икер, отказало да навести както кутията на „своите“ от „Бернабеу“, така и тази на гостите от Барселона. Това, според наблюдателите, означава прогноза „Х“ в утрешното първо дерби от поредицата от четири с етикета „Ел Класико“.

Така, ако някое от двете животинчета се окаже с точна прогноза, то ще бъде обявено за „Октопод гадател“.

Интересно е, обаче, ако сблъсъкът в испанската столица в събота вечер завърши „2“ и никое от тях не познае, дали ще се търсят и други осмоноги врачки. Според запознати, следващите кандидати за слава от аквариума се казвали Кристиано и Меси.