Облеклото на звездата на Барселона Лионел Меси, което бе предпочел за церемонията по връчването на Златната топка, предизвика сериозен интерес от страна на модните критици.

Аржентинският нападател бе заложил на интересен костюм, с еднакво оразмерени малки точки, разположени на сравнително равна дистанция. Този десен се нарича „полка точки” и е характерен предимно за детски дрехи, играчки, още по-рядко за мебели. Моделът рядко се появява във формален контекст, още повече когато става дума за мъже.

Не така обаче стоят нещата при Лионел Меси. Нещо повече, този костюм се оказа добре познат за модните критици, които бързо си спомниха, че са виждали подобен, носен от друга футболна легенда. Случайно или не Меси се оказа последовател на Диего Марадона. Разликите могат да се забележат, само заради дистанцията на времето, която е дала своето отражение в официалното облекло на звездите.

Дали тази прилика е търсена умишлено, или не, може би няма да разберем, но поне можем да се убедим в това, чрез снимката - доказателство.