Холандският полузащитник на Реал Мадрид Уесли Снайдер заяви, че е изненадан от новия метод, с който са решили да работят в отбора, тъй като той лично не се нуждаел от психолог, а като него мислели и по-голяма част от съотборниците му.

„Аз лично се чувствам много добре. Нямам никакви проблеми от психическо естество. Решението дали ще съм титуляр или резерва са лично на старши треньора Бернд Шустер”, сподели холандският национал.

„В началото може би ми беше малко трудно, но това е нормално като се има предвид, че бях нов. Атмосферата в отбора е много добра. Настроението ни е приповдигнато и имаме желание за още победи”, завърши Снайдер.

От януари футболистите на Реал Мадрид ще могат да се ползват с услугите на Кери Спакман, който помага и на младата звезда от Формула 1 Люис Хамилтън. Основната задача на Спакман ще бъде да подкрепя именно по-младите играчи на „кралския клуб”, които все още се учат как са се справят с напрежението и славата.

Освен психолог, в Реал Мадрид обмислят и назначението на треньор по физическа подготовка от Италия, като най-вероятно това ще бъде Валтер ди Салво. Италианецът се ползва с изключителна репутация на новатор.