Холандският национал Уесли Снайдер е посъветвал съотборника си при „лалетата“ Ибрахим Афелай да замени Барселона с Интер.

Според „Ед Мундо Депортиво“ новият наставник на каталунците Тито Виланова е уведомил Афелай, че няма да играе първостепенна роля за тима през идния сезон, поради което испанският гранд е готов да изслуша предложения за 26-годишното крило.

Бившият играч на ПСВ Айндховен пристигна в Испания през януари 2011 и направи добри първи срещи с екипа на „блаугранас“, но честите контузии сериозно попречиха на развитието му. Въпреки че започна като титуляр в един-единствен мач за Барселона миналия сезон, Афелай попадна сред избраниците на Берт ван Марвайк за Евро 2012, където Холандия претърпя историческо крушение, напускайки турнира без да спечели точка.

„Ел Мундо Депортиво“ смята, че след назначението на Андреа Страмачони като треньор на „нерадзурите“ влиянието на Снайдер в съблекалнята се е увеличило неимоверно много и на практика той диктува на наставника кои играчи да бъдат привлечени.

Ливърпул и Арсенал също следят ситуацията около Афелай, като Брендън Роджърс все още държи да усили нападението на своя тим, докато Арсен Венгер по-скоро търси заместник на бунтуващия се Тио Уолкът, който все още не желае да подновява изтичащия си след година договор.