Испанският футболен съдия Хавиер Туренцио Алварес е бил заплашван със саморазправа и смърт, разкри съпругата му пред вестник „АС”. В събота реферът разяри феновете на Реал Мадрид, след като отсъди две дузпи и вдигна два червени картона на играчи на „кралския клуб”, които се оказаха решаващи за крайния изход в мача срещу Сантандер. Това оказа и сериозен удар по амбициите на Реал М за титлата, а освен привържениците на тима, и ръководството, и футболистите на „белия балет” изразиха своето негодувание след срещата.

Изданието съобщава, че Алварес не е открит за коментар, а мобилният му телефон е непрекъснато изключен. Неговата съпруга, Ана Белен Алаврес, се съгласи да говори за случилото се, въпреки че отказа да обсъжда решенията на мъжа си на терена.

„Нито аз, нито моят съпруг някога сме имали такива проблеми. Никога не сме говорили с журналисти,” започна Ана Белен пред „АС”.”Не искаме да подхранваме слухове, но случилото се надминава всички граници. Маят съпруг не си е вкъщи, но аз и дъщерите ни получихме днес смъртни заплахи по телефона. Това изглежда ли ви нормално? Непоносимо е. И голяма част от вината носите именно вие, медиите,” заяви жената. „Заради последиците от този мач, дори аз вече не говоря със съпруга си. Той си е изключил телефона и не отговаря дори на семейството си,” завърши разстроената Ана Белен Алварес.