В канцелариите на Атлетико Мадрид са получили смъртни заплахи преди гостуването на отбора на Олимпик Марсилия другата седмица в Шампионската лига, съобщиха от испанския клуб.

Повече от 100 имейла и факсове са пристигнали на "Висенте Калдерон", основно в подкрепа на привърженика на Олимпик Марсилия Сантос Мирасиера, който е в ареста в Испания заради предизвикване на безредици по време на мача между двата отбора на 1 октомври.

Текстовете на съобщенията са написани на френски, испански и английски език и някои от тях бяха публикувани от испанските медии.

Заплахите са насочени към испанския клуб и срещу неговите привърженици, които ще подкрепят отбора при гостуването в Марсилия на 9 декември.

Някои от съобщенията съдържат заплахи за убийство на осем фена на Атлетико Мадрид, по един за всяка от годините затвор, които очакват Сантос Мирасиера.

Прокуратурата в Мадрид поиска Сантос Мирасиера да получи присъда от четири години за предизвикване на обществени безредици и още четири години за причиняване на телесни повреди на полицай. Присъдата ще бъде произнесена в сряда в Мадрид.

Заради този случай ръководството на Атлетико посъветва своите привърженици да не пътуват за Марсилия за мача следващата седмица.