Отборът на Атлетико Мадрид се наложи с 1:0 при домакинството си на Депортиво Ла Коруня от шестия кръг на Ла Лига. „Дюшекчиите“ превъзхождаха своя съперник през всичките 90 минути на срещата, а победният гол бе дело на Антоан Гризман в 70-ата минута. Победата на мадридчани можеше да е доста по-изразителна, но футболистите на тима от „Висенте Калдерон“ направиха куп пропуски.

Наставникът на мадридчани Диего Симеоне направи две принудителни смени след контузии на Хосе Мария Хименес и Аугусто Фернандес. На техните места на терена се появиха Габи и Ернандес.

Първата по-интересна ситуация в мача се състоя в 21-ата минута, когато Антоан Гризман получи прецизен пас в наказателното поле и стреля от близка дистанция. Ударът му обаче излезе в аут. Само 4 минути по-късно Гризман отново се озова на добра позиция и отправи удар с глава, но бранител на гостите отклони. Така топката стигна до Филипе Луис, който стреля перфектно, но стражът на Депортиво Ла Коруня - Херман Люкс спаси.

В продължението на първото полувреме Файкал Фарж получи втори жълт картон и остави гостите с човек по-малко на терена.

Малко след подновяването на играта след почивката Атлетико вкара. Попадението на Антоан Гризман обаче не бе зачетено заради засада. Яник Караско се оказа в центъра страхотна ситуация в 54-ата минута Той получи добър пас в наказателното поле, шутира, но в аут. В 57-ата минута шанс се разкри и пред Анхел Кореа, но без успех. Поредната добра атака на мадридачани се състоя само две минути по-късно, но този път Филипе Луис не сполучи в опита си.

Николас Гайтан бе близо до попадение в 63-ата минута, но топката мина встрани от левия стълб.

Така търсеното попадение от възпитаниците на Диего Симеоне падна в 70-ата минута. Кевин Гамейро подаде отляво към Антоан Гризман, който засече в мрежата на Ла Коруня.

В класирането Атлетико е трети с 12 точки, а Депортиво Ла Коруня е 15-и с 5.