Звездата на Волфсбург Диего намекна, че може и да напусне отбора през лятото, след като за него е пристигнала конкретна оферта от Атлетико Мадрид.

Бразилецът изкара миналия сезон под наем в испанския тим и бе с огромна заслуга за спечеления трофей в Лига Европа. Въпреки че желанието и на клуб, и на играч бе да направят трансфера постоянен, „дюшекчиите“ не разполагаха с нужните финанси, за да постигнат целта си.

След равенсвото 2:2 с Айнтрахт Франкфурт в Бундеслигата 28-годишният плеймейкър заяви, че сега ситуацията е коренно различна. „Атлетико ме иска и вече е пратил конкретна оферта“, коментира той. „Сега трябва да говорим с Волфсбург за това какво е най-доброто решение за мен и за клуба.“

„Винаги съм бил щастлив във Волфсбург и се отнасям с уважение към годината, оставаща по договора ми. Но точно в тази ситуация ще трябва да си поговорим“, допълни той.

Директорът на „вълците“ Дитер Хекинг изрази подобно мнение. „Ако желанието му да си тръгне е толкова голямо, ще трябва да седнем на масата за преговори. Трябва да намерим аргументи, с които да го задържим. В същото време не вярвам да се намери клуб, който да плати достатъчно за него. Видяхте го как игра срещу Франкфурт, ясно е, че ще има оферти от други клубове. Ще изслушаме всички и ще говорим с него, но не мисля, че ще правим бизнес. Не и докато не дойде предложение, което да не можем да откажем“, завърши шефът.