Неделята в испанския шампионат стартира с победа на Хетафе над Еспаньол с 2:0, като мадридчаните надделяха над каталунците за първи път 3 години. „На Корнея-Ел Прат“ гостите се справиха с далеч по-активната игра на съперника си и с премерени контрадействия стигнаха до трите точки в мача от 13-ия кръг.

Еспаньол определено не заслужаваше да загуби, но грешките в отбрана, както и многото пропуски в предни позиции натежаха.

Хетафе започна много силно мача и бързо иззе инициативата в центъра на терена, което доведе до няколко добри положения за тях, преди да се стигне до 17-ата минута, когато Мане проби отляво и опита да намери съотборник в наказателното поле. Топката се отклони от бранител на домакините, но стигна до Педро Леон, който я прати в мрежата за 1:0.

Вече с гол преднина гостите много бързо се прибраха в собствената си половина и започнаха да търсят втори гол на контраатака. Макар че в крайна сметка този ход сработи, на няколко пъти защитата им сериозно издишаше в опитите да опази Самуеле Лонго, но преостъпения от Интер младок изпусна няколко много изгодни ситуации.

Вратарят Мигел Моя също имаше принос за сухата мрежа, а всичко приключи в 90-ата минута, когато Рубен Кастро проби отдясно в наказателното поле, с едно движение финтира бранител и пусна успореден пас пред вратарското поле, където капитанът Мане засече топката в долния десен ъгъл.

Така Хетафе изскочи на 8-о място с 19 точки, докато Еспаньол е последен с цели 10 точки по-малко заради 8-те поражения от началото на сезона..