Капитанът на Реал Мадрид Раул Гонсалес Бланко призна, че снощният ден е бил много специален за него, тъй като бе под номер 711 с екипа на „кралския клуб” – абсолютен рекорд в историята на най-титулувания отбор.

И след 15 години на „Сантяго Бернабеу”, и 32 години зад гърба си, Раул все още има нужната мотивация и жажда за успехи. „Щастлив съм, защото нещата при нас се получават, и съм горд, че отново помогнах да се спечелят три точки,” заяви той след победата над Валядолид и своите два гола.

„Никога не съм си представял, че ще изиграя толкова много мачове. Щастлив съм, защото съм обграден с хора, които ми помагат, семейството ми винаги ме е подкрепяло е и вярвало в мен,” добави нападателят, който вече мисли за сблъсъка с Милан в Шампионската лига в сряда.

В тази връзка Раул коментира и играта на Реал Мадрид, признавайки, че все още има много дефекти за коригиране. „Не сме постоянни, трябва да играем на едно ниво през всичките 90 минути,” заяви той. „И срещу Валядолид отново, започнахме добре, и след това не успяхме да контролираме мача. Това, че вкарахме четири гола, говори добре за нападателната ни сила, но наистина изпитваме трудности.”

„Целият отбор е един нов проект, с много нови футболисти, идеи и концепции, различни от предишните. Трябва да бъдем търпеливи. Работим добре и смятам, че сме близо до желаното. Загубихме само един мач в Севиля, а първенството е дълго и трябва да издържим чак до май,” обясни капитанът.

Раул благодари на Естебан Гранеро и Марсело за асистенциите при неговите голове. „Част от моите попадения се дължат на тях,” завърши легендата на Реал Мадрид.