„Да тренирам Реал Мадрид за мен е все едно съм стъпил на Луната,” призна Жозе Моуриньо на пресконференция днес, точно 10 години след подписването на първия си професионален договор. Той говори дълго за отборите, водени от него, а за настоящия си тим Реал призна: „Това е върхът на всички клубове. Най-добрият.”

След трудните победи в началото на сезона, Моуриньо призна: „Трябва да продължим да работим, и да имаме някаква стабилност в играта си.”

„Все още сме в процес на изграждане на отбора, и за мен е важно да постигнем някакво постоянство. Важно е сега да вземем три точки, особено като домакини,” добави той за предстоящия мач с Еспаньол.

„Срещу Реал Сосиедад ни липсваше малко концентрация,” каза още Моуриньо, който обясни още, че Каналес няма да бъде на разположение две-три седмици, заради контузия в глезена.

„Националният отбор винаги ще има моята подкрепа, все пак съм португалец. Ще подкрепям отбора си, но като треньор, за мен темата е приключена,” завърши Жозе Моуриньо по дълго дискутираната тема за нов старши треньор на Португалия – пост, вече зает от Пауло Бенто.