Слабата серия на Малага продължи и след домакинството на Алавес от 27-ия кръг на Ла Лига. Гостите се поздравиха с успеха след 2:1, като по този начин Малага записа четвърто поредно поражение в шампионата.

При този развой Алавес заема 10-ото място в класирането с 37 точки. Малага е 15-и с 26.

Първата по-интересна ситуация в срещата бе в полза на Малага. Чарлес получи прецизен пас в пеналта, но ударът му мина встрани от десния стълб. След 39 минути игра гостите поведоха. При центриране на Виктор Лагуардия от корнер отляво на врата на Малага Зухаир Федал засече за 1:0.

След почивката Малага упражни натиск, който даде резултат в 71-ата минута. Много хубаво извеждащо подаване на Чарлес завърши с попадение на Хуан Карлос за 1:1. Само минута след това гостите останаха с човек по-малко. Голмайсторът им Федал получи втори жълт картон и трябваше да напусне игра.

С числено превъзходство домакините направиха две добри атаки в заключителните минути на срещата. Първо в 85-ата минута Чарлес бе добре намерен, но ударът му с глава мина над вратата. Няколко минути след това Юсеф ен Несири бе в центъра на нова интересна ситуация, която отново завърши без успех.

Въпреки че бяха с човек по-малко, играчите на Алвес стигнаха и до второ попадение, което се оказа победно. Това се случи в продължението на двубоя, когато Дейверсон открадна една топка около средата на терена, пусна към Едгард Мендес, който оформи крайното 2:1.