Един от най-добрите треньори в света – Луиш Фелипе Сколари даде срок от две години, в които Лионел Меси все още ще бъде на върха. Бразилецът назова и конкретен наследник на Меси, който ще повтори успехите му.

Според Сколари, след четирите поредни Златни топки на Лео Меси, 26-годишният футболист ще започне да залязва, но има още два силни сезона пред себе си.

„Мисля, че Лионел Меси ще е най-добрият играч в света в следващите две години,” коментира Сколари, цитиран от немските медии. „Меси е не само отборен играч, но има и невероятни индивидуални качества. Той е способен да реши мача с тази класа.”

Наставникът на Бразилия добави, че след като се адаптира в Европа, Неймар също ще заблести със своя светлина.

„Сега Неймар може да покаже класата си, и да поеме по стъпките на Меси. Първата му година може да премине в адаптация, тъй като в Бразилия не мислим толкова за тактиката, колкото в Европа, и затова ще му трябва да научи новите неща,” продължи Сколари. „Той обаче има огромно желание да се учи и ще играе на по-високо ниво от Бразилия – испанското първенство и Шампионската лига,” завърши селекционерът.

Неймар може би ще направи официалния си дебют за Барса на 18 август срещу Леванте в първия кръг от Примера дивисион.