Бразилия няма да отстъпи Диего Коща на Испания просто така и за това свидетелстват последните изказвания на селекционера на „селесао“ Луиш Фелипе Сколари. Специалистът за сетен път афишира пред обществеността, че има намерение на повика нападателя на Атлетико Мадрид за предстоящия Мондиал, като допълни, че вярва, че Коща ще предпочете кариоките пред световните и европейски шампиони.

Припомняме, че сагата около Диего Коща става все по-заплетена. Всичко започна с изказването на наставника на испанците Висенте дел Боске, който обяви, че би искал Коща в състава си. Първоначално от бразилската страна обявиха, че ще пуснат играча, но в последствие Сколари направи крачка назад, обявявайки, че има намерение да разчита на състезателя.

„През ноември ще играем 2 мача в Маями и Торонто, и след това ще преценя кого да викам“, започна Сколари. „Ще повикам Диего Коща. Имам информация, че от Испания се готвят също да го поканят, но все пак той има 2 мача за Бразилия. Вярвам, че ще предпочете Бразилия пред Испания“.

„Ако Световното бе утре, непременно щях да искам Диего Коща в състава си“, завърши Сколари.