Синът на Йохан Кройф – Жорди Кройф – направи коментар във връзка със смъртта на баща си. Той заяви, че Кройф не е принадлежал само на семейството си, а на всички.

„Причината за моята поява е огромната ми мъка и не само моята, а и на цялата ни фамилия, на майка ми, на моите сестри...Въпреки че баща ми винаги е искал този момент да е личен, ние осъзнахме, че Йохан не е само наш, а малко или много на всички. Ние допуснахме по-голямо присъствие, от това, което бяхме планирали“, каза Жорди Кройф на церемонията на стадион „Камп Ноу“ в памет на големия холандски футболист и легенда на Барселона.

„Искам да благодаря на доктор Трамуйас, на целия екип който помагаше на баща ни до самия край. Винаги ще сме им признателни“, добави наследникът на Кройф.

„Също така искам да благодаря и на пресата за уважението, което показа още от момента, в който се разбра за болестта на баща ми“.

„Благодарности и към Барселона. Клубът непрекъснато ни оказваше подкрепа в последните месеци. Баща ми винаги гледаше с дясното си око към Фондацията си, а Барса работеше съвместно с него“, каза още Кройф-младши.

„Невероятно е какъв отзвук имаше всичко. Баща ми е бил вдъхновение и притежаваше специална аура. Ние сме изключително емоционални сега. Големите футболни любови на баща ми бяха Барселона, Аякс и националният на Холандия“, обясни Жорди Кройф.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS