Старши треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне заяви, че гостуването на Лацио в четвъртък в първи 1/16-финал за Лига Европа ще бъде специално за него, след като от 1999 до 2003 година носи екипа на римския клуб, с който спечели златен дубъл в Италия и Суперкупата на Европа през сезон 1999/2000.

„Има силна връзка между тифозите и мен. Прекарах четири години в Лацио и един сезон (2001/02) се борех с травма. Никога няма да забравя момента, в който се върнах от контузия в коляното ми и как те ме посрещна. Това беше просто невероятно“, припомня си Симеоне в интервю за официалния сайт на УЕФА.

„Това беше много емоционален момент, сравним само с това да станеш шампиони и аз съм вечно благодарен. Ще е хубаво да се върна, но ние няма да можем да се насладим наистина, защото ще търсим позитивен резултат за Атлетико.“

„Това ще бъде много труден сблъсък, тъй като Лацио прави добър сезон и в първенството и в Лига Европа. Познавайки Лацио, дълъг поход в Лига Европа също ще бъде цел. Сега те имат добър отбор, треньорът Еди Рея е там от доста време и върши добра работа, той познава града и клуба.“

„Надявам се да повторим успеха от 2010 година (когато Атлетико спечели Луга Европа), но знаем, че в Лига Европа става все по-трудно, защото участват много големи отбори“, каза още Диего Симеоне преди гостуването на Стадио Олимпико в четвъртък от 20:00 часа българско време.