Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне намекна, че съвсем скоро може да загуби основния си реализатор Радамел Фалкао. Аржентинецът заяви, че евентуална раздяла с нападателя няма да има пагубни последици за отбора.

Колумбийският национал се утвърди като един от най-добрите голаджии на Стария континент през последните години. За двата си сезона в Порто той избугна с 62 гола в 69 двубоя, а за почти същия период при „дюшекчиите“ показателите му са сходни – 63 гола в 78 двубоя.

Наскоро се появиха индикации, че Челси вече е стартирал преговори за подписа му, а изказването на Симеоне няма как да вдъхне оптимизъм на феновете

„Ситуацията е сложна, но ще е чудесно, ако той остане“, заяви специалистът. „Феновете не бива да го съдят след всичко, което той направи. Фернандо Торес си тръгна, а дойде Серхио Агуеро, което си беше рискован ход. После Форлан напусна, а взехме Фалкао. Ако той си тръгне, то ще дойде някой друг също толкова добър.“

Като най-вероятни заместници на Ел Тигре са срягани Един Джеко от Манчестър Сити или Фернандо Торес от Челси, като последният може да се върне на „Висенте Калдерон“ като разменна монета между двата клуба.