Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне и капитанът на тима Габи са тръгнали на саморазправа с Неймар на почивката в четвъртфиналния реванш срещу Барселона за Купата на Краля. Тази новина се тиражира в каталунската преса, макар аржентинският специалист да отрече за подобен инцидент при загубата на „дюшекчиите“ с 2:3.

Срещата на „Висенте Калдерон“ беше изпълнена с много напрежение и спорни решения, според вестник „Спорт“ слад края на първото полувреме нервите взели връх. Изданието говори за хаос в тунела, където имало бутане, блъскане, обвинения и дори обиди. Главната мишена е бил Неймар, който вкара два от головете за тима си, а Габи специално е търсел конфронтация с него. Бразилецът опитал да се изниже, но Симеоне също се намесил, с което страстите се разгорели още повече. Наставникът опитал да приклещи Неймар в един от ъглите пред погледа на охранителите, а само намесата на Жерар Пике е спомогнала за предотвратяването на нещо по-сериозно.

Старши треньорът на Атлетико Симеоне обаче отрече да е имал спречкване с бразилския нападател.

„Това е една голяма лъжа“, заяви Симеоне на въпрос на журналист дали се е спречкал с Неймар в тунела по пътя към съблекалните.

Турският футболист Арда Туран има контузия и ще пропусне предстоящия мач на Атлетико Мадрид срещу Ейбар.

„Арда има лека контузия и няма да рискуваме. Ще почива няколко дни“, сподели треньорът на „дюшекчиите“.

„Надявам се срещу Ейбар да се получи един хубав мач на един много труден стадион. Ейбар се представя много добре от началото на сезона“, добави аржентинецът.

„Може би в момента разполагаме с тримата най-добри защитници в лигата. Това ни дава спокойствие.“

„Купата вече е затворена страница за нас. Сега ни предстои един много тежък мач за първенството“, каза още Диего Симеоне.