Барселона победи като домакин Рекреативо Уелва с 3:0 в среща от 13-ия кръг на испанската Примера дивисион, а в същото време носителят на Купата на УЕФА Севиля записа нов неуспешен мач и загуби у дома от Майорка с 1:2.

Рекреативо удържаше равенството на Ноу Камп до 64-ата минута, когато Шави центрира от корнер, а аржентинският защитник Диего Милито с глава прати топката в мрежата зад Стефано Сорентино.

Само две минути по-късно Тиери Анри изведе на чиста позиция Боян Къркич и за 17-годишният талант не бе проблем да реализира. Друг аржентинец – Лео Меси оформи крайното 3:0 с далечен изстрел.


На Рамон Санчес Писхуан Севиля надигра гостите от Майорка, но въпреки това загуби с 1:2. Ариел Ибагаса и Фернандо Варела се разписаха за островитяните през първата част, а Фредерик Кануте вкара почетното попадение за домакините в четвъртата минута на второто полувреме.

Барселона се изкачи на втора позиция и се доближи на точка от водача Реал Мадрид, който тази вечер гостува на Реал Мурсия. Севиля е на десето място и има 7 загуби от 12 мача.