Наставникът на Реал Мадрид Бернд Шустер призна, че заминаването на Дейвид Бекъм и Роберто Карлос през лятото, е представлявало най-големият проблем, с който той е трябвало да се справи от началото на сезона.

„Опитваме се да втълпим на играчите какво означава да играеш за Реал Мадрид и да бъдеш част от този клуб. По мое време повечето футболисти тук бяха испанци. Сега повечето са чужденци – наистина много квалифицирани състезатели, но не всички разбират и чувстват какво означава да бъдеш футболист на „белия балет”, каза Шустер.

„Именно заради тази причина, казвам на новите момчета да гледат и взимат пример от хора като Гути, Раул, Салгадо и Рамос. Те могат да ги научат какво означава да играеш за Реал Мадрид”, сподели още специалистът.

„За щастие, кралския клуб спечели Ла Лига миналата година. Не игра добре, но все пак бе на върха. Ако не бе станало така, ситуацията щеше да е още по-трудна, тъй като хората винаги очакват бързи резултати и успехи”, добави той.

„Когато аз пристигнах на „Бернабеу”, загубихме Карлос, най-добрият бранител в света, и Дейвид Бекъм, един от най-добрите на своя пост. Това бяха сериозни дупки, които трябваше да бъдат запълнени през лятото, като че ли с течение на времето, започваме да преодоляваме повечето проблеми”, завърши Бернд.