Президентът на Хетафе Анхел Торес обяви днес преди медиите в Испания, че е дал зелена светлина на старши треньора Бернд Шустер да приеме оферта от Реал Мадрид. Въпреки това, Торес бе категоричен, че първо „кралският клуб” трябва да отправи предложение към неговия клуб, за компенсацията, която ще получи за разтрогването на настоящия договор на немския специалист.

„Разбрахме се за 30 секунди с Шустер,” заяви Торес. Босът сподели, че е наясно, че мечтата на треньора е да води Реал Мадрид и няма да го спира, ако получи добра оферта. „Той е мой приятел и не мога да го вържа тук,” добави Торес.

Президентът на Хетафе обаче каза, че от сряда очаква обаждане от Реал Мадрид, а все още не е получил такова. „Знам, че Бернардо мечтае за Реал Мадрид, но ако те не ми се обадят, той остава тук, тъй като има договор до юни 2008 година.”

Анхел Торес призна, че вече има няколко имена в списъка със заместници на германеца. „Имаме нещо предвид, но докато Шустер не подпише договор с Реал Мадрид, нищо не мога да оповестя.” За треньорския пост в Хетафе се спряга Михаел Лаудруп, но шефът оказа коментар.

Торес каза още за Шустер и отношенията с Реал Мадрид: „Аз не мога да им го занеса на ръце. Нямам проблем да говоря с тях за неговото преминаване там. Ако ми се обади Миятович, или който и да е, ще се срещнем. Искам да запазим добри взаимоотношения с Реал Мадрид, с Рамон Калдерон и няма да правим циркове. Щом ми се обадят, ще се разберем.”

Клаузата в договора на Бернд Шустер за преждевременно напускане на Хетафе е 400 хиляди евро.