Треньорът на Реал Мадрид Бернд Шустер коментира отборите на Ливърпул и Барселона, които са възможни съперници на Кралския клуб в следващия етап на Шампионската лига. Според германският специалист стилът на мърсисайдци е твърде корав и да играеш срещу тях е „грозно”, той обаче не спести похвалите си към росонерите.

Милан са фаворити. В момента те са единственият отбор способен да победи Севиля, както го направиха за Суперкупата. Те играят заедно от две години и това е забележително. Милан никога не се уморява да печели титли, като добър отбор те го правят отново и отново”, каза Шустер.

Ливърпул не е толкова атрактивен в неговите мачове. Да играеш с този отбор е грозно, твърдо и трудно. Не е необходимо да припомням на хората, колко тежка направиха ситуацията за Барселона през миналия сезон.”

„Ако трябва да комбинирам мощта на два големи най-големите отбори в света, аз бих взел нападението на Манчестър Юнайтед и защитата на Челси. Агресията на Севиля, също ми е интересна”, отговори Бернд Шустер на въпрос, кой би бил най-могъщия тим в света.