Щутгарт и Барселона завършиха наравно 1:1 в първия мач помежду си от 1/8-финалите в Шампионската лига. На „Готлиб Даймлер Щадион” „швабите” показаха на европейския шампион, че преминаването му в следващия етап на турнира няма да бъде никак лесно.

Въпреки предварителните прогнози за лесна победа на каталунците, 90-те минути в Щутгарт преминаха в по-голямата си част под диктовката на домакините, които показаха, че изобщо не се притесняват от именития си съперник.

Мачът ще се запомни и със слабото съдийство на Бьорн Куиперс, който не отсъди по една дузпа и за двата отбора.

Особено през първото полувреме, Щутгарт бе пълен господар на терена и можеше да се оттегли на почивката с повече от един гол преднина.

В 25-та минута добрата игра на „швабите” бе възнаградена от Джеронимо Какау, който с глава засече перфектно центриране на Тимо Гебхарт и не остави шансове на Виктор Валдес.

Само няколко минути по-късно удар на Погребняк срещна ръката на Жерар Пике, но холандският съдия не отсъди заслужената дузпа за Щутгарт.

Отново Какау, както и Погребняк и Треш пропуснаха отлични възможности за втори гол, като в тези минути каталунците трудно излизаха от своята половина на терена.

Единствената възможност за Барса бе в 40-та минута, когато удар на Лео Меси бе избит от Леман, но топката продължи пътя си и за щастие на немския вратар срещна лявата греда.

Втората част на мача премина в сравнително равностойна игра, но по-опитният отбор на Барса се възползва от един от малкото си шансове и стигна до ценното равенство. Пике отклони топката в наказателното поле към Златан Ибрахимович. Първият удар на шведа бе отразен брилянтно от Леман, но топката отново стигна до нападателя, който не сбърка при втория си опит и вкара за 1:1.

20 минути преди края пък удар на Ибрахимович бе избит от голлинията от ръката на Кристиан Молинаро, но реферът Куиперс не видя и тази ситуация.

Така, макар и много трудно, Барселона стигна до равенството, което дава предимство на каталунците преди реванша на „Ноу Камп”, който е на 17 март. В него Щутгарт ще трябва да се надява на победа или голово равенство, за да успее да хвърли бомбата и да отстрани настоящия европейски шампион.