Наставникът на Севиля Унай Емери не успя да се отърси от емоциите след мача с Валенсия в Лига Европа. Той не скри еуфорията си от може би най-сладката загуба на тима му.

Андалусийците паднаха с 1:3 на "Местая", но след успеха с 2:0 в първия мач се класираха на финала. Така ценното попадение за тях отбеляза Стефан Мбиа в последната минута на продължението на редовното време.

"Това чувство е просто неописуемо. Изпитвам истинска радост, щастие. Аз вярвах до последно, че ще постигнем това."

"Когато може би мнозина от вас не са вярвали, че може да се случи, аз таях надежда. И то стана. Сега е време да се радваме и да празнуваме", сподели Емери.

На финала неговият тим ще се изправи срещу Бенфика, който и миналата година стигна до директния спор за отличието, но падна в него. На специалиста не му пука срещу кой тим се изправя.

"Не ме интересува съперникът. Важното е да отидем в Торино и да се забавляваме. Да изпитаме пълното удоволствие от това, което постигнахме."

"Искам само да пожелая успех на Валенсия занапред. Това, което се случи с тях беше много тежко, но такъв е футболът. Ние победихме, защото вярвахме до края", сподели емоционално Емери.