Кралят на Испания Хуан Карлос си тръгна много доволен от стадион „Ернст Хапел” след снощния успех на неговата страна над Италия на четвъртфинал на Евро 2008.

Негово величество поведе испанската агитка във Виена и изрази своя оптимизъм преди полуфинала. „Днес разчупихме проклятието, което ни преследваше на четвъртфинал,” заяви той пред микрофоните.

Крал Хуан Карлос бе в компанията на кралица София, както и президента на УЕФА Мишел Платини, и шефът на испанската футболна федерация Анхел Мария Вияр.

Негово величество поздрави всички свои поданици с победата, и не пропусна да се здрависа с всеки, приближил се до него. Той не скри емоциите си, особено по време на дузпите. Когато Икер Касияс спаси удара на Даниеле Де Роси, телевизията показа краля да казва на своята съпруга – „Казах ли ти!”

След края на срещата, кралят слезе в съблекалнята, за да поздрави играчите, и да ги окуражи преди полуфиналния сблъсък с Русия. „Емоциите са страхотни, много съм доволен,” коментира накратко Хуан Карлос І. „Пречупихме проклятието. Отиваме на полуфинал и аз съм оптимист.”