Суперзвездата на Барселона и световния футбол Лионел Меси разкри за кой отбор е мечтаел да играе като малък. Това не е Барса, а базирания в родния град на аржентинеца – Росарио, тим на Нюълс Олд Бойс.

Именно там роденият през 1987 година Меси започва да тренира като дете от 1995 до 2000 година, когато преминава в школата на каталунците, за да стане в момента номер едно на планетата.

Любопитен факт е, че една от звездите на Нюълс Олд Бойс, от които се вдъхновява Лео Меси по това време, е станалият 4-и в света от САЩ 1994 Велко Йотов.

Юношата на Левски играе за аржентинския тим в периода 1995-1999 година, след като е взет от Еспаньол и в 106 мача забива 35 гола, така че вероятно и Йотов е един от нападателите, на които малкият Лео е искал да подражава, докато с другите юноши гони топките край терена.

„Откакто бях малко момче, мечтаех да играя в аржентинския шампиона и по-конкретно в Нюълс Олд Бойс”, заяви Лионел Меси.

„Наистина исках да изживея чувството да играеш за тях. Винаги седях до късно, за да гледам мачовете по телевизията, когато бях малко момче”, припомня си Меси.

Нюълс Олд Бойс е един от най-популярните отбори в Аржентина, като в 106-годишната си история печели 5 титли на страната. Интересен факт е, че прякорът на тима е „прокажените”.

Велко Йотов е роден на 26 август 1970 година и е юноша на Левски. Нападателят играе в първия състав на сините от 1988-а до 1993-а, като в 113 мача бележи 29 попадения, след което е купен от Ботев Пловдив и светкавично трансфериран в Еспаньол. Става 4-и в света с България на Мондиал 1994, а за националния тим има 7 срещи и 1 гол. След Световното в САЩ обаче спират да го викат в селекцията, след като баща му Николай Йотов нарича треньора Димитър Пенев „див селянин”. През 1995-а Велко Йотов отива в Нюълс Олд Бойс, където остава до 1999 година. След това играе до края на кариерата си в САЩ.