В германските медии се твърди, че ако Бернд Шустер стане треньор на Реал Мадрид, първата му цел ще бъде да привлече Шнайдер в отбора, като той трябва да се превърне в заместник на Дейвид Бекъм.

В случай, че Фабио Капело напусне новите шампиони на Испания и германският специалист заеме неговото място, повече от ясно е, че новият наставник ще се опита да привлече някои от бившите си футболисти, за да може да подготви отбора за защитата на титлата през следващия сезон.

Едно от спряганите имена е това на играча на Байер Леверкузен – Бернд Шнайдер. Капитанът на отбора от Германия игра много добре на световното първенство и се представи отлично в Бундеслигата през изминалия сезон.

Спортният директор на Леверкузен – Руди Фьолер каза: „Шнайдер игра страхотно през втория полусезон. За мен той е играч на годината.”

Той е много усърден като дясно крило, може да подава страхотно и с двата крака, и подкрепя защитата, когато това е нужно.

Шнайдер игра на финала на Шампионската лига срещу Реал Мадрид през 2002г., спечелен от „белия балет” с феноменалния гол на Зидан. Германецът каза, че сериозно би обмислил, ако от столичани му предложат да играе за тях.

„Разбрах за интереса от „Бернабеу” към мен и ако те искат да премина при тях, няма как да не се съглася”, сподели крилото пред „Express”.

Шустер от своя страна каза, че на Реал им липсва точно такъв играч в момента.