Мултимилиардерът, собственик на Манчестър Сити и член на кралското семейство в Абу Даби шейх Мансур бин Зайед ал Наян е отправил официална оферта за закупване на испанския гранд Реал Мадрид, съобщава „АС”.

Офертатата на шейх Мансур бин Зайед ал Наян към президента на Реал Мадрид Флорентино Перес е на стойност 1 милиард евро.

Наян е задействал огромно количество ресурс в опита си да осъществи мечтата си и след края на настоящия сезон да купи Реал Мадрид.

Шейхът от Абу Даби е наясно, че това ще стане много трудно, а сделката може да се осъществи едва през лятото на 2010 година.

Мансур бин Зайед ал Наян е оторизирал свои представители да обсъдят евентуалната сделка с президента Флорентино Перес и с един от генералните директори в клуба Хосе Анхел Санчес. Очаква се срещата да се проведе по време на официална вечеря в началото на 2010 г.

Много е вероятно шейхът да се сдобие с клуба чрез изкупуване на дълговете му. По непотвърдени данни задълженията на Реал Мадрид към различни кредитори и финансови структури възлизат на 500 милиона евро.