Генералният мениджър на Барселона Пеп Сегура отрече информациите, че Усман Дембеле ще напусне Барселона през зимата. Френският нападател все още не може да се адаптира към живота в Испания след трансфера му от Борусия Дортмунд през лятото на 2017-а година.

Дембеле има само един гол за „блаугранас” от 18-и септември насам. Изявите му пък са сравнително чести след травмата на Лионел Меси.  21-годишният футболист е свързван с трансфер в английските Арсенал и Ливърпул, като медиите в Испания потвърждават това, след като Дембеле не е основен футболист в Барса.

Сегура обаче обрисува различна картина за моментното състояние на френския нападател. Той потвърди, че младият стрелец има нужда от време, за да се адаптира към живота в новия си клуб. Това време се удължава, след като Дембеле бе контузен в първите мачове на Барса през миналия сезон.

„Няма проблем с Усман. Той е млад  човек и му трябва повече време, за да свикне с отбора на Барселона. Нужно е да подобри някои неща, но знаем, че работи здраво. Надяваме се нещата да се наредят час по-скоро. Имахме среща с него, както и с неговите представители. Това е напълно нормално нещо в нашата работа и всички е добре”, сподели Сегура.

Дембеле има само един гол за Барса в последните осем мача, като преди това вкара пет попадения в шест срещи със старта на сезона.